w

Chcesz aby mas艂o po wyj臋ciu z lod贸wki od razu by艂o bardziej mi臋kkie? Koniecznie tak r贸b.

Chyba nikt z nas nie nie przepada za tym, gdy musi posmarowa膰 pieczywo twardym mas艂em. Jest to szczeg贸lnie frustruj膮ce kiedy na dodatek si臋 spieszymy do pracy, szko艂y czy gdziekolwiek indziej. Bardzo cz臋sto podczas pr贸b rozsmarowania takiego mas艂a na pieczywie dochodzi do dodatkowej „awarii” – dziur w mi臋kiszu kromki, co podbija poziom frustracji.

Je艣li nie chcesz zmienia膰 zwyk艂ego mas艂a na r贸偶nego rodzaju „super-ekstra” 艂atwe do smarowania o ka偶dej porze dnia i nocy tzw. mixy, kt贸rych sk艂ady r贸wnie cz臋sto pozostawiaj膮 wiele do 偶yczenia. To wystarczy, 偶e zmienisz miejsce przechowywania w lod贸wce kostki mas艂a, a b臋dzie ono 艂atwiejsze do smarowania tu偶 po wyj臋ciu z lod贸wki.

Prze艂贸偶 je na jedn膮 z wy偶szych p贸艂ek znajduj膮cych si臋 bezpo艣rednio na drzwiach ch艂odziarki. Jest to jedno z najcieplejszych miejsc w lod贸wce (np. w por贸wnaniu z miejscem w g艂臋bi lod贸wki przy tylnej 艣ciance!) mi臋dzy innymi dlatego, 偶e „ociepla si臋” przy ka偶dym otwarciu, dzi臋ki temu Twoje mas艂o nie b臋dzie twarde „na ko艣膰”. Uwa偶asz, 偶e to ciekawa informacja? U艣wiadom swoich najbli偶szych lub/i znajomych 馃檪聽

Napisane przez Pomyslodawcy

Sklei艂y Ci si臋 kiedy艣 palce klejem ekspresowym? Nast臋pnym razem o tym pami臋taj.

Pojawia Ci si臋 ple艣艅 na fugach silikonowych w 艂azience? Koniecznie tak zr贸b a zniknie ca艂kowicie.