w

Dlaczego nawet w fast-foodzie tak ważne są szkolenia BHP? Oto najlepszy przykład.

Szkolenia BHP ( czyli Bezpieczeństwa i Higieny Pracy) są bardzo często traktowane z przymrużeniem oka przez pracowników w najróżniejszych firmach. Wiele osób uważa, że mówione są podczas takich szkoleń „oczywiste oczywistości” i są one po prostu stratą czasu. Niestety jak bardzo często później się okazuje, są ona bardzo potrzebne, a brak wiedzy może doprowadzić do tragedii.

Kilka dni temu w sieci pojawiło się nagranie, które doskonale pokazuje jak ważna jest podstawowa znajomość przepisów BHP – szczególnie, gdy pracujemy w kuchni. Podczas przygotowywania frytek dla klientów w jednym z fast-foodów zapalił się olej. Niestety pracownicy nie potrafili sobie poradzić z tym prostym do ugaszenia pożarem i co gorsze doprowadzili do jeszcze większego pożaru próbując ugasić płonącą fryturę wodą. Zapamiętaj przy okazji (i przekaż swoim bliskim!) – płonącego oleju nigdy nie gasimy wodą! Jeśli nie wiesz dlaczego to ZOBACZ NAGRANIE:

Napisane przez Pomyslodawcy

Od soboty 17 października powrót absurdalnego obostrzenia w strefach czerwonych, którego mało kto się spodziewał.

Czy to pierwszy „skutek uboczny” obowiązku noszenia maseczek w każdym miejscu?