w

Jeśli lubisz chleb smażony w jajku, to o tym najpewniej nawet nie wiesz.

Wielu Polaków zna co najmniej z dzieciństwa jedną z najłatwiejszych przekąsek, która pojawiała się praktycznie w każdym domu czyli kromka chleba namoczona w roztrzepanym jajku a następnie usmażona.

Jedak mało kto wie, że ta potrawa posiada fachową kulinarną nazwę!

Chleb smażony w roztrzepanym jajku to TOSTY FRANCUSKIE, które można podawać jako dodatek do różnych dań lub jako samodzielną potrawę – zarówno na słodko jak i na słono!

Jest ogromna ilość różnorodnych wariacji na temat tego niezwykle prostego i smacznego dania. Dodatkowo bardzo często tosty francuskie pojawiają się w najbardziej wykwintnych restauracjach na świecie.

Zatem można powiedzieć, że jedliśmy światowo będąc dziećmi 🙂 Jeśli chleb w jajku pojawia się w Waszych domach podzielcie się swoimi pomysłami na przygotowanie. Uważasz, tę informację za ciekawą? Powiedz o tym bliskim lub znajomym albo po prostu udostępnij ten artykuł jeśli chcesz 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Tak przyspieszysz pracę kasjerów w każdym markecie – zapamiętaj.

Jeśli pracujesz w systemie zmianowym musisz mieć tego świadomość.