w

Jeśli przygotowujesz czasem domowego tatara to unikaj tego częstego błędu a będzie smaczniejszy.

Jeśli uwielbiasz domowego tatara i przygotowujesz go z pomocą domowej maszynki do mięsa mieląc je to błąd! Wołowina na tatara powinna być siekana, strugana lub drobno krojona, ale nigdy nie mielona!

Dlaczego?!

Otóż mielenie łączy i niszczy włókna mięsa obniżając jego wartości odżywcze ORAZ SMAKOWE! Dodatkowo powoduje szybsze utlenianie się mięsa i zmianę jego koloru. Posiekaj mięso następnym razem, będzie to znacznie bardziej pracochłonne ale różnicę z pewnością zauważysz!

Napisane przez Pomyslodawcy

Jeśli kiedyś spleśniały Ci mandarynki to następnym razem pamiętaj o tym.

Ukryta funkcja w każdym smartfonie, o której możesz nie wiedzieć a jest przydatna.