Każdy z nas (a przynajmniej większość) lubi od czasu do czasu zjeść jakiś „fast food”. Od lat w Polsce zaraz po pizzy dużą popularnością cieszy się kebab a kolejne budki/lokale serwujące ten przysmak wyrastają jak grzyby po deszczu. Jeśli jednak zależy Ci na jakości posiłku z fast foodu a Twój wybór padł na kebab – zwróć uwagę na to jak wyglądają rolki z mięsem.
Niestety większość takich lokali kupuje najtańsze tzw. „marketowe”, gotowe rolki z mięsem, które można łatwo poznać, gdyż podczas „golenia” nie widać na „przekroju” wyraźnych kawałków nabitego mięsa jak powinno mieć to miejsce przy wysokiej jakości produkcie. (porównaj rolki na zdjęciu po lewej – oczywiście to dwa typy mięsa – jednak i tak zauważysz różnicę). Tego typu rolki mięsa, w których nie widać jego kawałków są wytwarzane z najniższej jakości surowca mięsnego (często MOM czyli mięso oddzielone mechanicznie!), zmielonego na papkę, doprawionego a następnie utrwalonego w odpowiednim kształcie. Wybierając zatem „budkę” z kebabem, wybieraj taką gdzie na rolkach w przekroju widzisz wyraźne kawałki mięsa – szczególnie wołowiny/baraniny – wtedy wiesz, że to produkt wysokiej jakości. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich i znajomych – szczególnie, gdy są miłośnikami tego typu fast-foodów.