w

Kupujesz paczkowane mięso w plastrach? Zrób tak zawsze przed zakupem.

Czy to specjalny zabieg producentów aby nas wprowadzić w błąd czy przypadek?

Jeśli kupujesz paczkowane mięso w plastrach dostępne w marketach to pamiętaj aby zawsze zanim włożysz opakowanie do swojego koszyka potrząsnąć delikatnie paczką z mięsem! Po co mam tak robić? Dzięki temu dasz radę odsłonić wewnątrz opakowania ostatni plaster mięsa, który bardzo często jest poprzerastany tłuszczem i znacznie różni się wyglądem od tych „na wierzchu”. Z reguły jest on niewidoczny od spodu opakowania, gdyż zasłania go wyściółka opakowania, której zadaniem jest wchłanianie soków wydostających się z mięsa oraz etykieta. Czy to przypadek, czy celowy zabieg producenta pozostawiamy Waszej ocenie – jednak faktycznie bardzo często tak właśnie to wygląda w tego typu produktach. Oto przykładowe zdjęcie:

Przykładowa zamknięta paczka z mięsem w plastrach

Napisane przez Pomyslodawcy

Lubisz się czasem upić ze swoją drugą połówką? Musicie to wiedzieć.

Czy wiesz co oznacza rok podany na butelce wina? Mało kto wie co oznacza w rzeczywistości.