w

Masz taką maselniczkę i trzymasz w niej masło? Odkryj jej dodatkową opcję zabezpieczenia masła.

Jeśli używasz prawdziwego masła do smarowania kanapek i przechowujesz je w maselnicy takiej lub podobnej do tej ze zdjęcia to wiedz, że możesz wykorzystać dodatkową możliwość jaką daje taka maselnica do bezpieczniejszego długotrwałego przechowywania masła poza lodówką. Jak wiesz (lub nie) tłuszcz mleczny bardzo szybko zaczyna jełczeć czyli psuć się nawet w takiej maselnicy! Nawet po 2-óch dniach możesz już smarować kanapki częściowo zjełczałym masłem! Jednak można go dodatkowo zabezpieczyć o czym wciąż mało kto wie…

Jeśli chcesz lepiej zabezpieczyć masło przechowywane poza lodówką w maselnicy tego typu to możesz wykorzystać dodatkową możliwość jaką daje Ci taka maselnica. Zalej przechowywane w niej masło przegotowaną, przestudzoną i OSOLONĄ wodą tak aby w całości było zakryte. Dzięki temu odetniesz dostęp powietrza do niego oraz dodatkowo powstrzymasz rozwój wszelkich baterii na jego powierzchni. Smak masła nie ulegnie zmianie a będzie świeże znacznie dłużej. Po prostu nabieraj je nożem jak zwykle uważając tylko aby nie rozlać wody. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich lub/i znajomych 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystasz z Paczkomatów? Pamiętaj aby tak robić odbierając paczki.

Używasz węgla drzewnego do grillowania zapakowanego w papierowe worki? Zobacz jak łatwo możesz je otworzyć.