w

Tego Makłowicz nie powiedział o gotowaniu parówek a też warto wiedzieć.

Jak wiadomo parówki nie powinny być podstawowych składnikiem naszej diety. Jednak zjedzenie raz na jakiś czas parówek dobrej jakości tzn. powyżej 90% mięsa (BEZ MOM!) i z możliwie najkrótszym składem nikomu nie powinno zaszkodzić. Jednym z najczęściej praktykowanych sposobów, które używamy na co dzień do ich podgrzewania jest po prostu podgrzanie ich w garnku z wodą. Chociaż można je również podsmażyć, podgrzać w piekarniku czy kuchence mikrofalowej. Jednak gotowanie w wodzie jest po prostu najszybsze i nie dodaje im zbędnych kalorii jak np. smażenie 🙂 [czytaj dalej ⬇️]

Kilka dni temu hitem sieci stało się nagranie Pana Roberta Makłowicza, który uświadomił wiele osób, że parówki należy wrzucić do zagotowanej wody na chwilę, aby je podgrzać. Nigdy nie powinno się ich gotować. Jednak przy tej okazji warto również wspomnieć, że parówki powinno podgrzewać się w OSOLONEJ wodzie! Dlaczego w ten sposób? Dzięki temu nie stracą smaku. Otóż zgodnie z prawem dążenia do wyrównywania stężeń w roztworach (zjawisko osmozy), jeśli nie osolisz wody to cały smak parówki przejdzie do wody wolnej od soli. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich lub/i znajomych 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Znamy najnowsze obostrzenia! Takich mało kto się spodziewał?

Wsyp do kubka zwykłe oregano i zalej wrzątkiem a efekty mile Cię zdumieją.