w

♨️Podgrzewasz parówki w wodzie❓🔥Zrób w ten sposób a będą smaczniejsze. ➡️

Jak wiadomo parówki nie powinny być podstawowych składnikiem naszej diety. Jednak zjedzenie raz na jakiś czas parówek dobrej jakości tzn. powyżej 90% mięsa (BEZ MOM!) i z możliwie najkrótszym składem nikomu nie powinno zaszkodzić. Jednym z najczęściej praktykowanych sposobów, które używamy na co dzień do ich podgrzewania jest po prostu podgrzanie ich w garnku z wodą. Chociaż można je również podsmażyć, podgrzać w piekarniku czy kuchence mikrofalowej. Jednak gotowanie w wodzie jest po prostu najszybsze i nie dodaje im zbędnych kalorii jak np. smażenie 🙂 [czytaj dalej ⬇️]

Jednak mało kto wie, że parówki powinno podgrzewać się w OSOLONEJ wodzie!

Dlaczego w ten sposób?

Dzięki temu nie stracą smaku. Otóż zgodnie z prawem dążenia do wyrównywania stężeń w roztworach (zjawisko osmozy), jeśli nie osolisz wody to cały smak parówki przejdzie do wody wolnej od soli. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich lub/i znajomych 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

🤩Tak ustalisz kasę, na której zaraz usiądzie kasjer w Biedronce 🐞 po wezwaniu „dzwonkiem” do otwarcia kasy.

Przyciśnij palcem swój pępek a to co poczujesz może Cię zdumieć.😮