w

Podsmażasz mięso mielone na patelni? Unikaj tego częstego błędu bo będzie niesmaczne.

Wiele osób podsmażając mielone mięso popełnia jeden bardzo poważny błąd. Wrzucają całą porcję mięsa na raz, na rozgrzaną patelnię i smażą, a właściwie tak im się wydaje. Dlaczego?

Otóż w takiej sytuacji dochodzi do gwałtownego obniżenia temperatury patelni a mięso zamiast natychmiast się „ściąć” aby zamknąć wewnątrz „soki” zaczyna się powoli gotować (NIE SMAŻYĆ) w rezultacie traci dużo soków i staje się suche i twarde! Poprawne smażenie/podsmażanie mięsa mielonego to wrzucanie go w małych porcjach na dobrze rozgrzaną patelnię. Tylko tak sprawisz, że będzie ono miękkie i soczyste. ZOBACZ:

1. Wrzuć małą porcję mielone mięsa na mocno rozgrzaną patelnię.
2. W ten sposób mięso natychmiast się „zamyka” i nie uwalnia praktycznie soków na zewnątrz:
3. Po przesmażeniu odkładaj każdą porcję po prostu na talerz aby później całość wymieszać np. z sosem. 
Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich lub/i znajomych 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Rano na oknach masz w tych miejscach dużo skroplonej wody? Musisz to wiedzieć.

Chcesz oszczędzić na rachunkach za wodę? Oto skuteczny i legalny sposób.