w

Prawidłowa kolejność dodawania składników aby zrobić ciasto naleśnikowe. Jeśli robisz inaczej to błąd.

Ważna kolejność?!

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że kolejność dodawania składników podczas przygotowywania prozaicznych wydawać by się mogło naleśników ma tak duże znaczenie.

Prawidłowa kolejność aby zrobić pyszne naleśniki to: najpierw roztrzepujemy dokładnie jajka, dodajemy mleka/wody, mieszamy a dopiero na końcu dodajemy stopniowo (!) mąki ciągle mieszając! Dzięki temu mamy pewność dobrego połączenia wszystkich składników oraz brak powstawania tzw. grudek, które będą mniejsze lub większe za każdym razem, gdy dodasz składniki w innej kolejności. Dodatkowo tak przygotowane ciasto będzie rewelacyjnie napowietrzone czyli naleśniki wyjdą miękkie i delikatne a nie sztywne jak podeszwy 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Dlatego warto zjeść jajko na kolację.

Przed wejściem na basen powinnaś/powinieneś wziąć prysznic bez stroju kąpielowego?