w

Prosty sposób na idealnie ugotowane jajko za każdym razem.

Jeśli lubisz jajko ugotowane tzw. pół na pół czyli część żółtka jest już ścięta, a część płynna to wiedz, że jest na to metoda, która da Ci praktycznie 99% powtarzalność*. Wrzuć jajka do zimnej wody w garnku, włącz palnik lub pole grzewcze na maksymalną moc. Kiedy woda zacznie wrzeć zmniejsz płonień tak aby podtrzymać delikatne wrzenie, ustaw minutnik na 5 minut od tego momentu.

Po upływie wyznaczonego czasu natychmiast zdejmij garnek z jajkami z palnika i zalej zimną wodą aby przerwać proces gotowania i gotowe! *metoda sprawdza się przy jajkach w rozmiarach handlowych M i L. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Przekaż to swoim bliskim lub znajomym 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Skandal z Ekipą Friza! Inny znany Youtuber demaskuje ich działania.

Poznaj ukrytą funkcję w Twoich oknach, którą uruchomisz tą śrubą.