w

Smaczniejsze parówki po podgrzaniu w wodzie. Mało kto o tym wie.

Jak wiadomo parówki nie powinny być podstawowych składnikiem naszej diety. Jednak zjedzenie raz na jakiś czas parówek dobrej jakości tzn. powyżej 90% mięsa (BEZ MOM!) i z możliwie najkrótszym składem nikomu nie powinno zaszkodzić.

Jednak mało kto wie, że parówki powinno podgrzewać się w OSOLONEJ wodzie!

Dlaczego w ten sposób?

Dzięki temu nie stracą smaku. Otóż zgodnie z prawem dążenia do wyrównywania stężeń w roztworach (zjawisko osmozy), jeśli nie osolisz wody to cały smak parówki przejdzie do wody wolnej od soli.

Napisane przez Pomyslodawcy

Tankując gaz LPG do samochodu nigdy nie ignoruj tej zasady bezpieczeństwa.

Tak w mniej niż 5 minut przygotujesz pyszne domowe lody, które zdumieją Twoich bliskich.