w

Tak przygotujesz perfekcyjne jajko w koszulce, nawet za pierwszym razem.

Jajko Poche nazywane po polsku jajkiem w koszulce to wyjątkowy sposób na ugotowanie i podanie w niezwykle elegancki i smaczny sposób zwykłego jajka. Jest to metoda polegająca na gotowaniu jajka w gorącej wodzie bez skorupki. Jednak standardowo wymaga ona sporej wprawy, aby tak przygotowane jajko wyglądało estetycznie. Na szczęście dziś pokażemy Ci sposób na przygotowanie jajka poche, gdy nie jesteś drugą Magdą Gessler 😉

1. Zagotuj gorącą wodę w garnku i lekko ją posól. Wybij jajko do małej miseczki.

2. Kiedy woda zacznie już wrzeć włóż do garnka łyżkę wazową wysmarowaną odrobiną oleju. Przez chwilę ją potrzymaj we wrzątku, aby ją rozgrzać, ale uważaj, aby nie nalała się do niej woda.

3. Wlej na łyżkę wazową rozbite jajko z miseczki i poczekaj, aż wstępnie się zetnie.

4. Zanurz wtedy całą łyżkę z jajkiem we wrzątku na 2 minuty.

5. Gotowe! Wyłóż jajko na talerz i zachwyć swoich bliskich!

Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich lub/i znajomych 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Ciągle się zamartwiasz o różne sprawy i nie możesz przestać? Powinnaś mieć tego świadomość.

Nowy, niestandardowy sposób testów na obecność koronawirusa