w

Tak sprawdzisz jakość dowolnego kebaba – zapamiętaj.

Raz na jakiś czas można zjeść kebaba, grunt to wiedzieć jak wybrać możliwie najlepszego.

Każdy z nas (a przynajmniej większość) lubi od czasu do czasu zjeść jakiś „fast food”. Od lat w Polsce dużą popularnością cieszy się kebab a kolejne budki serwujące ten przysmak wyrastają jak grzyby po deszczu. Jeśli jednak zależy Ci na jakości posiłku z fast foodu a Twój wybór padł na kebab – zwróć uwagę na rolki z mięsem.

Niestety większość takich lokali kupuje najtańsze tzw. marketowe gotowe rolki z mięsem, które można łatwo poznać, gdyż podczas „golenia” nie widać na nich wyraźnych kawałków nabitego mięsa jak powinno mieć to miejsce przy wysokiej jakości produkcie. (porównaj rolki na zdjęciu po lewej – oczywiście to dwa typy mięsa – jednak zauważysz i tak różnicę).

Tego typu rolki mięsa są wytwarzane z najniższej jakości surowca mięsnego (często MOM czyli mięso oddzielone mechanicznie!), zmielonego na papkę, doprawionego a następnie utrwalonego w odpowiednim kształcie.

Napisane przez Pomyslodawcy

Jeśli nadmiernie parują Ci szyby w samochodzie, zrób to i pozbądź się problemu.

Jeśli widzisz, że do jednej śmieciarki trafiają różne rodzaje posegregowanych śmieci – pamiętaj.