w

Tak sprawisz, że każde parówki będą smaczniejsze po podgrzaniu.

Parówki to jeden z tych produktów spożywczych, które wszyscy znają, dużo osób regularnie je spożywa o czym mogą świadczyć chociażby wyniki sprzedaży poszczególnych producentów ale NIKT (słownie: nikt) oficjalnie nie przyznaje się do tego, że czasem je po prostu zjada, nawet gdy rozmawiają o tym ze znajomymi.To bardzo podobna sytuacja jak w przypadku jednego z popularnych fast-foodów z wielkim żółtym M w logo. Każdy mówi, że to niedobre i niezdrowe a ich restauracje na brak klientów nigdy nie narzekają.

Ale powracając do tematyki tego artykułu, jak wiadomo parówki nie powinny być podstawowych składnikiem naszej diety. Jednak zjedzenie raz na jakiś czas parówek dobrej jakości tzn. powyżej 90% mięsa w składzie (BEZ MOM czyli mięsa oddzielonego mechanicznie) i z możliwie najkrótszym składem nikomu nie powinno zaszkodzić. Jednak mało kto wie, że parówki powinno podgrzewać się w dobrze OSOLONEJ wodzie! Dlaczego trzeba podgrzewać je w osolonej wodzie?

Dzięki temu parówki podczas podgrzewania w wodzie nie stracą smaku. Otóż zgodnie z prawem dążenia do wyrównywania stężeń w roztworach (zjawisko osmozy), jeśli nie osolisz wody to cały smak parówki przejdzie do wody wolnej od soli. Mówiąc prostymi słowami, wypłuczesz smak z parówki inaczej. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Przekaż to swoim bliskim lub/i znajomym, którzy oficjalnie ich nie jedzą 😉

Napisane przez Pomyslodawcy

Jeśli lubisz konwalie i masz je w swoim domu lub na działce to musisz o tym bezwzględnie wiedzieć.

Chcesz zrobić zapasy mąki, ryżu, cukru lub podobnych produktów? Musisz o tym wiedzieć.