w

Tak sprawisz, że parówki będą smaczniejsze po ugotowaniu. Mało kto o tym wie.

Jak wiadomo parówki nie powinny być podstawowych składnikiem naszej diety. Jednak zjedzenie raz na jakiś czas parówek dobrej jakości tzn. powyżej 90% mięsa (BEZ MOM!) i z możliwie najkrótszym składem nikomu nie powinno zaszkodzić.

Jednak mało kto wie, że parówki powinno podgrzewać się w OSOLONEJ wodzie!

Dlaczego w ten sposób?

Dzięki temu nie stracą smaku. Otóż zgodnie z prawem dążenia do wyrównywania stężeń w roztworach (zjawisko osmozy), jeśli nie osolisz wody to cały smak parówki przejdzie do wody wolnej od soli. Jeżeli uważasz, że warto o tym wiedzieć – powiedz o tym swoim bliskim lub znajomym albo po prostu udostępnij ten artykuł jeśli chcesz 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Ludzie posiadający przerwę między jedynkami często tak mają..

Jeżeli lubisz pieczarki i są one często na Twoim stole – zapamiętaj.