w

Tak sprawisz, że parówki będą smaczniejsze po ugotowaniu. Mało kto o tym wie.

Jak wiadomo parówki nie powinny być podstawowych składnikiem naszej diety. Jednak zjedzenie raz na jakiś czas parówek dobrej jakości tzn. powyżej 90% mięsa (BEZ MOM!) i z możliwie najkrótszym składem nikomu nie powinno zaszkodzić.

Jednak mało kto wie, że parówki powinno podgrzewać się w OSOLONEJ wodzie!

Dlaczego w ten sposób?

Dzięki temu nie stracą smaku. Otóż zgodnie z prawem dążenia do wyrównywania stężeń w roztworach (zjawisko osmozy), jeśli nie osolisz wody to cały smak parówki przejdzie do wody wolnej od soli.

Napisane przez Pomyslodawcy

Ludzie posiadający przerwę między jedynkami często tak mają..

Jeżeli lubisz pieczarki i są one często na Twoim stole – zapamiętaj.