w

Tak unikniesz częstego błędu przygotowując mizerię z solą i pieprzem.

Jeśli lubisz mizerię z solą i pieprzem i pojawia się ona często w Twoim domu, to z pewnością znasz dość popularny problem związany z jej doprawieniem. Bardzo często wydaje nam się, że jest zbyt mało doprawiona a w końcu niechcący przesadzamy z ilością soli lub pieprzu. Dlaczego tak się dzieje?

Wynika to najczęściej z tego, że w czasie mieszania ogórki dodatkowo puszczają sok, który zmienia nasze odczucia smakowe znacząco rozcieńczając śmietanę/jogurt i zniekształca przez to prawidłowy odbiór smaku przez nasze kubki smakowe. Jak zatem zrobić aby za każdym razem była dobrze doprawiona?

Jeśli chcesz zrobić idealnie doprawioną mizerię to zanim wlejesz śmietanę/jogurt do pokrojonych ogórków, najpierw ją dopraw i wymieszaj. W ten prosty sposób nigdy nie przesolisz, czy nie przesadzisz z ilością pieprzu 🙂 Banalne a 100% skuteczne! 🙂 Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Przekaż to swoim bliskim lub/i znajomym 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Ukryte opcje w kasach samoobsługowych w Biedronce. Mogą Ci się przydać.

To jak nacinasz kiełbasę na grilla ma znaczenie.