w

Tak w 5 minut zrobisz pyszne masło orzechowe, które zniknie jeszcze szybciej.

Prawdziwe masło orzechowe jest wspaniałym źródłem mikro i makroelementów, białka, dobrych tłuszczy oraz witamin.

Jednak wiele produktów dostępnych na sklepowych półkach jest masłem orzechowym tylko z nazwy i zawiera wiele niepotrzebnych dodatków np. tłuszcz palmowy.

Na szczęście możesz zrobić swoje masło orzechowe w dosłownie 5 minut.

Upraż na suchej patelni niesolone orzechy ziemne, aż zaczną intensywnie pachnieć, wrzuć do wysokiego pojemnika i dodaj trochę oleju np. sezamowego i szczyptę soli morskiej – całość zblenduj i gotowe. Ilością oleju regulujesz końcową konsystencję. Tak przygotowane masło orzechowe nadaje się do spożycia spokojnie przez ok. 2 tygodnie przechowywane w lodówce. Uważasz, tę informację za wartościową? Powiedz o tym bliskim lub znajomym albo po prostu udostępnij ten artykuł jeśli chcesz 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Tak skorzystasz z toalety, gdy pozostał „zapach” po „dwójeczce” poprzedniej osoby.

Tak momentalnie pozbędziesz się zapachu czosnku z ust.