w

Tak zrobisz nieopadający biszkopt. Brzmi głupio ale rzeczywiście działa.

Jednym z najczęstszych problemów, który pojawia się podczas domowego wypieku różnorodnych ciast jest niespodziewane, nagłe opadnięcie ciasta. Najbardziej bolesne jest to w przypadku wypieku właśnie ciasta biszkoptowego, gdyż od jego pulchności zależy najwięcej w kwestii finalnego wyglądu zaplanowanego ciasta.

Jeśli chcesz aby Twój biszkopt nie opadł po upieczeniu, wyjmij go z piekarnika i rzuć go formie płasko na podłogę z wysokości 50-60cm! Jeśli martwisz się o kafelki w kuchni możesz położyć złożony ręcznik (byle nie zbyt grubo) i dopiero upuść biszkopt w tortownicy! Następnie odstaw go do ostygnięcia i GOTOWE! Może brzmi to niedorzecznie ale naprawdę DZIAŁA!

Napisane przez Pomyslodawcy

Jeśli w banku będą chcieli zeskanować/skopiować Twój dowód osobisty, pamiętaj. Oto najnowsze stanowisko Prezesa UODO w tej sprawie.

Do tego służy ten mały dodatkowy otwór w nalewaku do paliwa. Mało kto o tym wie.