w

Uderz sałatą lodową o deskę zanim zaczniesz robić sałatkę.

Sałata lodowa już od dłuższego czasu regularnie pojawia się w wielu polskich kuchniach, z tego też powodu jej uprawy w Polsce stały się również bardziej popularne. Niegdyś sałata lodowa dostępna w sklepach na terenie naszego kraju pochodziła wyłącznie z importu np. z Hiszpanii. Mimo tego wiele osób wciąż nie wie dwóch bardzo podstawowych kwestii na temat sałaty lodowej.

Jeśli używasz w swoim domu sałaty lodowej do sałatek lub jako dodatku do różnych potraw to z pewnością wiesz, że zawsze trzeba pozbyć się głąba ze środka główki. NIGDY NIE WYCINAJ GO NOŻEM! Sałaty lodowej nie można dotykać nożem, gdyż zacznie ciemnieć i będzie wyglądać nieestetycznie i nieapetycznie. Sałatę lodową do wszelkich potraw rwiemy palcami na kawałki. No dobrze a zatem jak pozbyć się głąba? Najłatwiejszy sposób to chwycić sałatę jak na zdjęciu powyżej i uderzyć całą główką – głąbem w stronę deski a dzięki temu wyjmiesz go palcami BEZ użycia noża. Zobacz:

Napisane przez Pomyslodawcy

Tak zmniejszysz lub unikniesz KACA po Sylwestrze.

Rewolucyjna zmiana w sklepach stacjonarnych i online od 1 stycznia 2023 w Polsce.