w

Wyrzucasz skorupki od jajek? To marnotrawstwo, przydadzą Ci się.

Skorupki jaj zawierają 90% czystego wapnia oraz wiele cennych minerałów, które są bardzo istotne dla mięśni i kości człowieka. Jednak nie możemy ich zwyczajnie zjeść – należy je odpowiednio przygotować – zmielić. Zmielone skorupki jaj możesz dodawać do różnych potraw. To bardzo prosty i skuteczny sposób na wzbogacenie każdego posiłku o duże ilości ŁATWO PRZYSWAJALNEGO wapnia. Aby przygotować skorupki do zmielenia zrób tak:

1. Umyj je dokładnie pod bieżącą wodą.

2. Gotuj we wrzątku przez 10 minut aby pozbyć się wszelkich bakterii.

3. Osusz skorupki na sitku.

4. Włóż na 15 minut do rozgrzanego piekarnika do 100 stopni.

5. Gdy ostygną zmiksuj je w mikserze na pył. Tak uzyskany proszek przechowuj w szczelnie zakręconym słoiku – możesz dodawać go do dowolnych potraw! Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Przekaż to swoim bliskim lub znajomym.

Napisane przez Pomyslodawcy

Tak skutecznie pozbędziesz się nachalnych telemarketerów. Sprawdzony sposób.

Dodaj to do wody dla psa a będzie Ci wdzięczny. Mało kto o tym wie.