w

Zamroź cytrynę a następnie zetrzyj na tarce. Mało kto o tym wie.

Prosty sposób na uzyskanie niezwykłego dodatku do potraw, który zawsze możesz mieć pod ręką.

Cytryna to owoc, który każdy z nas doskonale zna. Jednak jak się okazuje często bardzo pozornie i mało kto wie, że cytrynę można wykorzystać zupełnie niestandardowo! Dziś pokażemy Ci jeden z takich sposobów, będziesz musiał/a ją zamrozić! Cytrynę przed włożeniem do zamrażalnika należy dokładnie umyć. Po całkowitym zamarznięciu, CAŁĄ cytrynę dokładnie zetrzyj na zwykłej tarce! Mrożona cytryna jest doskonałym dodatkiem do zup, sosów, sałatek, koktajlów, soków czy jogurtów. Idealnie wzbogaca smaki potraw. Ale to nie wszystko…

Dodatkowo badania ekspertów z University of Florida’s Institute of Food and Agricultural Sciences oraz testy dr Herberta Piersona z Amerykańskiego Instytutu Onkologicznego potwierdzają, że spożywanie wcześniej mrożonej cytryny ma działanie silnie antynowotworowe. Dodatkowo…

…cytryny oczyszczają krew ze złogów oraz substancji toksycznych. Składniki zawarte w cytrynie hamują rozwój bakterii, wirusów oraz grzybów. Usuwają z przewodu pokarmowego drobnoustroje oraz pasożyty, wspierają tym samym trawienie i przyswajanie innych substancji odżywczych. Kwas cytrynowy pobudza również proces rozpuszczania kamieni nerkowych. Uważasz, że warto o tym wiedzieć? Uświadom swoich bliskich lub/i znajomych 🙂

Napisane przez Pomyslodawcy

Zbierasz naklejki na „Fajniaki” a klient przed Tobą ich nie zbiera? Miej tego świadomość.

Naleśnik po usmażeniu ma mocniej wysmażony środek? Oto dlaczego.