Wszyscy doskonale wiemy, że różne dania typu fast-food potrafią bardzo szybko zaskarbić sobie serca wielu ludzi. Najczęściej jest to wynik przede wszystkim tego, że są to potrawy, które może przygotować każdy w swoim domu bez większego wysiłku, nawet jeśli nie posiada się umiejętności kulinarnych a dodatkowo są one relatywnie tanie, a do tego bardzo smaczne.
Nie inaczej jest właśnie w przypadku najnowszego hitu, który w ostatnich tygodniach podbija przebojem serca wielu Polaków! Mowa o Czosndogu, zwanym również co raz częściej polskim hot-dogiem! Jego przygotowanie jest banalnie proste, gdyż do jego wykonania potrzebujemy już „gotowej” bagietki do opiekania z masłem czosnkowym, którą można dostać w praktycznie każdym markecie! ZOBACZ:
Jak przygotować Czosndoga?!
1. Wyjmij bagietkę z opakowania i natnij przez całą długość ostrym nożem, mniej więcej do połowy grubości.
2. Delikatnie rozchyl bagietkę i ułóż w nacięciu parówkę/parówki. Te bagietki są dłuższe niż zwykła bułka hot-dogowa dlatego należy „dosztukować” drugą parówkę 🙂 
3. Przykryj parówki plastrami żółtego sera lub obsyp startym serem i włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza na ok. 10-12 minut.
4. Po wyjęciu z piekarnika Twój Czosndog powinien wyglądać mniej więcej tak jak na zdjęciu poniżej. Dzięki temu możesz przystąpić do dodawania ulubionych dodatków. 
5. Dodaj ulubione dodatki np. pomidora, paprykę, cebulę, majonez, keczup i GOTOWE! Tak prezentuje się gotowy Czosndog. SMACZNEGO!

Uważasz, że to fajny pomysł na danie/przekąskę? Pokaż je swoim bliskim i/lub znajomym i przetestujcie „Czosndoga” przy najbliższej okazji 🙂